Lahden Pysäköinti

Siltapuiston pysäköintilaitos pesee kasvonsa

27/4/2023

Siltapuiston pysäköintilaitoksessa alkaa remontti keväällä 2023. Tarkoitus on jatkaa pysäköintilaitoksen elinkaarta 1015 vuotta. Remontti sisältää julkisivujen korjauksen ja uusimisen lisäksi mm. valaistuksen uusimisen, ruostuneiden teräsrakenteiden kunnostuksen ja porraskäytävien maalaamisen.

Hanke on käynnistynyt tarkemmalla suunnittelulla ja ensimmäiseksi uusitaan valaistus ja koko pysäköintilaitos peruspestään kelien niin salliessa. Kesän ja syksyn aikana korjauksia jatketaan lohkoittain ja itse julkisivujen uusimiseen päästään syksyllä.

Syksyllä 2022 tehtyjen asiantuntijaarvioiden perusteella osoittautui, että Siltapuiston pysäköintirakennus ei ole vielä aivan elinkaarensa päässä”, kertoo Lahden Pysäköinti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Viljamaa. Kustannusarvio korjaukselle oli noin 1 milj. € ja niinpä Pysäköinnin hallitus päätti lähteä keskustelemaan kaupungin kanssa mahdollisuudesta korjata jo olemassa oleva pysäköintilaitos sen sijaan, että oltaisiin jouduttu investoimaan uuteen Sairaalanmäen pysäköintilaitokseen 30 40 milj. €, jatkaa Viljamaa.

Lahden Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Eeva Jauro kertoo olevansa todella tyytyväinen löydetystä ratkaisusta: Tässä ajassa, jossa rakentamisen kustannukset ovat nousseet merkittävästi ja tulevaisuuden tarpeet niin asumisen, toimistotilojen kuin myös pysäköinnin suhteen ovat epäselviä, on erinomaista ottaa aikalisä näin suuren hankkeen suhteen. Ratkaisu on myös varsin vastuullinen ja sopii Suomen johtavan ympäristökaupungin tavoitteisiin edistää ekologista ja taloudellista kestävyyttä. On hienoa löytää kohtia, jossa voimme korjata vanhaa, ennemmin kuin rakentaa aina uutta. Lahden Pysäköinti Oy:llä on nyt monta rautaa tulessa”, jatkaa Jauro. ”Kesällä valmistuva Kartanoparkki alkaa muotoutua lopulliseen muotoonsa ja on jo saanut kehuvia kommentteja komistuvasta julkisivustaan. Hansaparkki on menossa remonttiin kesäkuussa ja molemmat kerrokset käsittävä saneeraus valmistuu kesäksi 2024. Lisäksi Toriparkin ajoväylät saavat uuden betonipinnoitteen syksyllä 2023. Remonttien ja saneerausten aikataulut on soviteltu siten, että pysäköintilaitosten käyttäjille tulisi mahdollisimman vähän haittaa. Työn alla on myös kesäkuussa julkaistavat uudet pysäköinnin verkkosivut, joiden kautta asiakkaiden on entistä helpompi asioida ja tietoa on nopeasti saatavilla pysäköinnin ajankohtaisista asioista”, iloitsee Jauro.

Lisätietoja:

Juha Viljamaa, p. 0400 499 099
Eeva Jauro, p. 050 502 0836

Takaisin