Lahden Pysäköinti

Siltapuiston pysäköintilaitoksen peruskorjaus valmistumassa

3/11/2023

MEDIATIEDOTE 2.11.2023

SILTAPUISTON PYSÄKÖINTILAITOKSEN PERUSKORJAUS VALMISTUMASSA

Remontilla lisää elinkaarta Lahden keskustan ikoniselle pysäköintitalolle.

Kesällä 2023 alkanut peruskorjaus Siltapuiston pysäköintitalossa on valmistumassa. Remontissa mm. korjattiin pysäköintilaitoksen teräs- ja betonirakenteet, uusittiin valaistus, opasteet sekä pysäköinti- ja reunakivimaalaukset. Myös porraskäytävien valaistus uusittiin ja tilat maalattiin. Näkyvin muutos on kuitenkin julkisivun täysin uusi ilme: Vanhan julkisivun päälle asennettiin uusi teräsrunko ja verkkoseinä. Osa maalauksista ja opastekiinnityksistä on vielä kesken, kokonaisuus valmistuu vuoden loppuun mennessä.

”Olemme äärimmäisen tyytyväisiä lopputulokseen. Hankkeella saimme kiinteistölle lisäaikaa 10–15 vuotta, jonka aikana voidaan kartoittaa tarkemmin tulevaisuuden tarpeita. Projektin edetessä on edelleen vahvistunut käsitys saneerauspäätöksen järkevyydestä, verrattuna aikaisempaan suunnitelmaan purkaa pysäköintitalo ja rakentaa uusi tilalle”, kertoo Lahden Pysäköinti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Viljamaa. ”Kustannusarvio korjaukselle oli noin 1 miljoona euroa ja tässä myös pysyttiin.
”Kaupunkikuvallisesti remontissa tavoiteltiin rakennuksen ilmeen siistimistä ja freesausta, missä onnistuttiin”, kertoo julkisivusuunnittelussa mukana ollut kaupunkikuva-arkkitehti Armi Patrikainen.

”Tuntuu kyllä hyvältä saada myös tämä hanke päätökseen aikataulussaan ja kustannusarvion puitteissa. Meillä Lahden Pysäköinnissä on nyt monta rautaa tulessa: P-Kartano avautui heinäkuussa, Toriparkin ajourapaikkauksen valmistuivat myös juuri ja kohta saadaan myös P-Hansan ylätaso käyttöön peruskorjauksen siirtyessä alatasolle”, iloitsee Lahden Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Eeva Jauro. ”Tällaisessa tilanteessa on äärimmäisen tärkeää, että aikataulut pitää ja kustannukset eivät karkaa”, jatkaa Jauro.

Hankkeen tilaaja ja maksaja on Lahden Pysäköinti Oy. Rakennuttajakonsulttina toimi Sweco PM Oy, remontin toteutti LKN Rakennusosakeyhtiö ja julkisivun suunnittelijana toimi Arkkitehtitoimisto Arkviiri Oy

Lisätietoja:
Juha Viljamaa, p. 0400 499 099
Eeva Jauro, p. 050 502 0836

Lahden Pysäköinti Oy on vuonna 1990 perustettu kokonaan Lahden kaupungin omistama tytäryhtiö. Kehitämme pysäköintimahdollisuuksia Lahdessa ylläpitämällä, rakennuttamalla tai vuokraamalla pysäköintitaloja tai -paikkoja. Operoimme pysäköintitaloja automaattisen pysäköintijärjestelmän avulla. Tarjoamme yrityksille ja yksityisille maksullista pitkäaikais- tai lyhytaikaispysäköintiä.

Takaisin