Lahden Pysäköinti

Lahden Pysäköinti ja Plugit Finland yhteistyöhön

16/6/2023

Plugit toteuttaa sähköautojen latauspisteet Lahden Pysäköinti Oy:n pysäköintilaitoksiin. Ensimmäiset latauspisteet asennetaan Siltapuistoon. Seuraavana vuorossa ovat P-Sairaala, P-Kartano ja P-Tori. Hansaparkkiin asennetaan latauspisteet käynnissä olevan peruskorjauksen yhteydessä.

Ratkaisu räätälöidään kohteen mukaan

Sähköautojen latausta varten pysäköintilaitoksiin asennetaan sekä asiointilatauslaitteita (AC) että teholatauslaitteita (DC).

Olemme äärimmäisen tyytyväisiä yhteistyön alkamiseen Plugit Finlandin kanssa. Meille Lahden Pysäköinnissä on tärkeää tarjota asiakkaillemme asianmukaiset ratkaisut sähköautojen lataamiseen”, toteaa Lahden Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Eeva Jauro.

Joustava CaaS-malli kasvaa markkinan mukana

Kohteet toteutetaan Plugit CaaS -palvelumallilla, eli Plugit toimittaa latauslaitteet ja latausinfrastruktuurin mahdollistaen että Lahden Pysäköinnin kohteissa on jatkossa riittävä määrä latausta. Plugit siis vastaa kokonaisvaltaisesti latauslaitteista ja järjestelmän toiminnasta”, kertoo Plugitin Business Development Manager Ossi Mörö.

Sopimusaika on viisitoista vuotta, jonka aikana Plugit huolehtii myös siitä, että latauslaitteita on käyttäjämäärään nähden tarpeeksi ja virtaa riittää kaikille lataajille. Tarvittaessa latauskapasiteettia kasvatetaan laitteiden ja virransaannin osalta.

Kokemus puhuu myös parkkihallikohteissa

Energiatehokkuusdirektiivi velvoittaa kiinteistönomistajia huolehtimaan latauspisteiden asentamisesta kiinteistöjen yhteyteen. Lahden Pysäköinti Oy:n ja Plugitin yhteistyö on oivallinen esimerkki siitä miten pysäköinnin ja lataamisen ammattilaisten mahdollistavat direktiivin edellytysten täyttämisen vaivattomasti.

Plugitilla on laaja kokemus erilaisten parkkihallikohteiden sähköistämisestä. Uusimpia kohteita ovat Ratinan kauppakeskuksen pysäköintihalli Tampereella sekä taloyhtiöiden käytössä oleva Mallasparkki Lahdessa.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Eeva Jauro, Lahden pysäköinti Oy p. 050 502 0836

Business Development Manager Ossi Mörö, Plugit Finland Oy p. 046 875 7245

Lahden Pysäköinti Oy on vuonna 1990 perustettu, Lahden kaupungin omistama tytäryhtiö, jonka toimialaa on maksullinen pysäköinti. Lahden Pysäköinti Oy operoi viittä pysäköintitaloa eri puolilla kaupunkia. Pysäköintitaloissa on yhteensä yli 2 400 pysäköintipaikkaa. Pysäköintitaloista kolme on Lahden Pysäköinnin kokonaan tai osittain omistamaa ja neljäs oma pysäköintilaitos valmistuu kesällä 2023 Rantakartanoon. Yhtiö vastaa myös kaupungin keskustan maksullisista kadunvarsipaikoista.

Etusivu

Plugit Finland on johtava sähköisten ajoneuvojen latausratkaisutoimittaja toteuttaen liikenteen sähköistämisen kokonaisvaltaisena palveluna. Latausratkaisut palvelevat kotitalouksia, taloyhtiöitä, yrityksiä ja ammattiliikennettä. Yhtiö on ollut alalla yli 10 vuotta ja on ollut ensimmäisiä toimijoita rakentamassa Suomen sähköistä liikennettä. Plugit työllistää Suomessa jo yli 150 sähköisen liikenteen ammattilaista.

www.plugit.fi

Takaisin