Lahden Pysäköinti

LAHDEN P-KARTANO AVAUTUU 1.7.2023

30/6/2023

MEDIATIEDOTE julkaisuvapaa 30.6.2023

LAHDEN P-KARTANO AVAUTUU 1.7.2023

Lahden Pysäköinti Oy:n uusin pysäköintilaitos P-Kartano avautuu Kisapuiston viereen Ranta-Kartanon alueelle lauantaina 1.7.2023. Lahden P-Kartano on uusi puomiton ja liputon Moovy-kohde.

Helppoa ja vastuullista pysäköintiä

P-Kartanon pysäköintilaitos sijaitsee Lahdessa keskeisellä paikalla Kisapuiston vieressä osoitteessa Kartanonkatu 6. Pysäköintilaitoksessa on 7 kerrossa yhteensä 440 autopaikkaa. Käyttösähkönsä rakennus saa pääosin omasta 58 kW:n aurinkovoimalastaan – rakennuksen viherkatolla on yhteensä 140 aurinkopaneelia.

Sähköauton latauspisteitä valmistuu P-Kartanoon elokuussa 26 kpl, joista AC-latureita 22 kpl (22 kW), DC-latureita 4 kpl (100 kW).

Pysäköintitalon julkisivut on rakennettu puusta, köynnösverkosta ja maalatusta betonista. Puujulkisivu on toteutettu taiteilija Pauli Ahopellon moiré-efektiin perustuvana teoksena, joka valaistaan iltaisin. Taustalla olevalla systeemiseinällä on iltaisin taidevalaistus.

Vesijärven puoleiseen 1 000 neliön betoniseinään on tulossa seinämaalaus ilahduttamaan alueella asioivia.

Olemme todella iloisia, että voimme tarjota autoilijoille näin helpon tavan pysäköidä – joko vain hetkeksi tai sitten pitkäaikaisesti sopimuspysäköinnin kautta”, iloitsee Lahden Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Eeva Jauro. ”Olemme jo etukäteen saaneet hyvää palautetta viereisten talojen asukkailta ja toivottavasti pystymme lunastamaan heidän odotuksensa nyt myös käytännössä”, Jauro jatkaa.

Pysäköintilaitos on avoinna 24/7. PIN-koodilla ovet avautuvat yöaikaan eli klo 00-06 välillä. Sisään ja ulos pääsee ajamaan ilman puomeja ja maksaa voi joko Moovy tai Parkman -sovelluksella tai yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Maksaa voi myös verkossa osoitteessa Moovy.fi 48 tunnin sisällä pysäköinnistä. Mikäli maksu unohtuu, tulee kotiin muistutus.
P-Kartano on todella helppo käyttää, mutta mikäli jokin mietityttää, niin sekä Moovyn oma asiakaspalvelu että Lahden Pysäköinti Oy:n asiakaspalvelu Hämeenkadulla auttaa mielellään”, kertoo Jauro.

P-Kartanon matka suunnitelmasta toteutukseen

Ranta-Kartanon alueen suunnittelu perustuu vuonna 2005 järjestettyyn arkkitehtuurikilpailuun, jonka voittajatyössä esitettiin umpikorttelirakenne ja pysäköinnin keskittäminen pysäköintitaloihin. Tämän perusteella tehtiin asemakaava ja uusin kaavamuutos tuli lainvoimaiseksi vuonna 2019. Tässä kaavassa osoitettiin pysäköintitalolle nykyinen paikka. Pysäköintitaloon on mitoitettu autopaikkoja niin Kisapuiston kävijöille kuin alueen kiinteistöjen käyttöön. Alueen uusista asuintaloista on osa asukkaiden autopaikoista sijoitettu pysäköintitaloon, samoin kuin kaavavarauksena olevan vesiliikuntakeskuksen ja hotellin autopaikat. Suunnitelmien mukaan pysäköintitalon kylkeen rantaan päin on paikka vesiliikuntakeskukselle ja sen jatkoksi paikka hotellille. Vesiliikuntakeskuksen rakentamisaikataulu on siirtynyt, joten harmaaseen betoniseinään teetetään seinämaalaus yhdessä kaupungin kanssa. Maalaus valmistuu loppukesästä.

Olemme tyytyväisiä, että pysäköintilaitos saatiin valmiiksi ennen kuin Kisapuiston remontti ja uusien asuinrakennusten rakentaminen alkaa. Näin alueella liikkuminen on joustavaa myös alueen kehittymisen aikana”, toteaa Lahden Pysäköinnin hallituksen puheenjohtaja Juha Viljamaa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Eeva Jauro, Lahden pysäköinti Oy p. +358 50 502 0836
Hallituksen puheenjohtaja Juha Viljamaa p. +358 40 0499 099

Lahden Pysäköinti Oy on vuonna 1990 perustettu, Lahden kaupungin omistama tytäryhtiö. Yhtiöllä on kaksi tytäryhtiötä: Lahden Sairaalaparkki Oy (omistus 62 %) ja Koy Lahden Siltavouti (omistus 93,3 %)

Yritys kehittää pysäköintimahdollisuuksia Lahdessa ylläpitämällä, rakennuttamalla tai vuokraamalla pysäköintitaloja tai -paikkoja. Toiminta noudattaa Lahden kaupungin pysäköintipolitiikkaa.

Lahden Pysäköinti Oy operoi kuutta (6) pysäköintitaloa eri puolilla kaupunkia. Pysäköintitaloissa on yhteensä noin 3 000 pysäköintipaikkaa. Pysäköintitaloista neljä (4) on Lahden Pysäköinnin kokonaan tai osittain omistamia. Yhtiö operoi myös kaupungin keskustan maksullisista kadunvarsipaikoista.

Takaisin