P-Kartano – Kartanoparkki

Lahden Pysäköinti Oy:n uusin pysäköintilaitos P-Kartano valmistui heinäkuussa 2023 osoitteeseen Kartanokatu 6.

Pysäköintilaitos sijaitsee keskeisellä paikalla palvellen niin alueen asukkaita kuin myös alueella vierailevia autoilijoita.

Pysäköintilaitoksesta voivat yritykset ja yksityishenkilöt vuokrata sopimuspysäköintipaikkoja.

Sopimuspysäköinnin hinta on 100 €/kk.
Pysäköintipaikka ei ole nimetty, vaan vapaasti valittavissa.

Varaa autollesi huoleton pysäköintipaikka.
Tarkemmat tilausohjeet löytyvät Moovyn nettisivuilta

Lahden Pysäköinti

Tiedot

Lahden PysäköintiAutopaikkoja: 440

Lahden PysäköintiSisäänajo:Kartanonkatu 6

Lahden PysäköintiSisäänajokorkeus: 2.3 m

Lahden PysäköintiAvoinna: 24/7

Lahden PysäköintiToimintaohjeet: Pysäköintilaitoksessa voi maksaa Moovy-sovelluksella, ParkMan-sovelluksella tai yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Lahden PysäköintiMuuta tietoa: Pysäköintilaitos on puomiton ja liputon. P-Kartanossa on sisäänajokerroksessa sähköautoille 22 kpl AC-latauslaitteita ja 4 kpl DC-latauslaitteita

RANTAVESIEN HAAVEILIJA

Lahden P-Kartanon julkisivun seinämaalaus Rantavesien haaveilija tuo leikkisyyttä kookkaan parkkitalon julkisivuun. Taiteilijapari Heidi Katajamäen ja Veera Inkerin teos Rantavesien haaveilija on nähtävissä P-Kartanon rannan puoleisessa julkisivussa. Lähes 1 000 neliömetrin kokoinen seinämaalaus on saanut inspiraation Ranta-Kartanon ja Pikku-Vesijärven puiston ympäristöistä.

Näin taiteilijat kuvaavat taideteostaan:

Rantavesien haaveilija on saanut inspiraationsa Ranta-Kartanon sekä Pikku-Vesijärvenpuiston ympäristöistä. Teoksessa nivoutuvat lomittain orgaaninen ja rakennettu, sisäinen sekä ulkoinen mielenmaisema. Maalauksen maisema leikittelee olemassa olevien ja mielikuvituksellisten elementtien sekoituksella, ja siinä yhdistyy samalla myös kahden kuvataiteilijan kädenjäljet ja kaksi eri tyyliä rakentaa kuvaa. Olemme valinneet muraalin kuva-aiheet, värit ja muodot teoksen sijoituspaikan läheisyydestä kiinnostuksemme mukaan. Kasvillisuus toistaa samaa muotokieltä kuin vesiurkujen suihkulähteet. Kivet peilautuvat kaksoiskuvana niin kuin vedenpinta peilaa ympärillä olevaa kuvaansa. Rantavesien haaveilijassa voi nähdä myös yhteinäisyyden Olavi Lanun veistämiin hahmoihin. Olemme suunnitelleet teoksen elävöittämään ihmisten arkea osaksi Ranta-Kartanon aluetta. Teoksen kautta tahdomme nostaa esiin ekologisia sekä esteettisiä arvoja, joiden tavoittelemisen koemme olevan tärkeitä alueellisia teemoja.

Hinnasto

Kuukausipysäköinti

1 kk100€

Lyhytpysäköinti

0.301,00€

1.002,00€

2.004,00€

3.005,50€

Seuraavat tunnit1,50€/h

10.0016,00€

1 vrk16,00€

Pysäköintimaksun voi suorittaa pysäköintisovelluksella, lähtiessä kortilla maksupisteellä tai verkossa 48 tunnin kuluessa ulosajosta. Lisätietoja: moovy.fi/maksa

Lisätietoja

Pysäköintitalon julkisivut on rakennettu puusta, köynnösverkosta ja kuultomaalatusta betonista. Puujulkisivu on toteutettu taiteilija Pauli Ahopellon moire efektiin perustuvana teoksena, joka valaistaan iltaisin. Köynnösverkon taustalla on perforoitu systeemiseinä, jossa on iltaisin taidevalaistus. Betonijulkisivut on sommiteltu reliefitekniikalla ja kuultomaalauksella.
Pysäköintilaitoksessa on 7 kerrosta, 440 autopaikkaa, kaksi hissillistä porrashuonetta ja viherkatto aurinkopaneeleilla. Aurinkovoimalassa on 140 aurinkopaneelia ja sen kokonaisteho on 58 kW. Aurinkopaneeleista pysäköintitalo saa tarvitsemansa sähkön – pois lukien sähköautojen latauspisteiden käyttämä sähkö.

Avaa kartta